Prodajni programAktualnoPredstavitev podjetjaPodatki podjetjaKontakt
Portal 2000
> Prodajni program > ALU STAVBNO POHIŠTVO
 

ALU STAVBNO POHIŠTVO

Z izdelavo in montažo alu stavbnega pohištva smo na slovenskem tržišču že več kot četrt stoletja, vse od leta 1990.

Ves čas sledimo razvojnim trendom in smernicam, tako našim kupcem vedno ponujamo optimalne rešitve.

 

Zavedamo se, da so okna in vrata bistven del vsakega doma in poslovnega objekta, saj kažejo naš karakter, hkrati pa nam s pravilno izbiro znižajo stroške ogrevanja in vzdrževanja.

Iz energijske bilance zgradbe izhaja, da skozi okna in vrata uhaja največ toplote pri dobro izolirani fasadi in strehi. Zaradi vse višje cene energije je danes poudarek na vgradnji oken s čim manjšimi toplotnimi izgubami in čim večjim izkoristkom sončnega sevanja. Ker je cena energije danes tako visoka, se adaptacija neustreznih enoslojnih oken povrne v dveh do treh kurilnih sezonah.

Sodobna energijsko varčna okna morajo imeti glede na Pravilnik o toplotni zaščiti in učinkoviti rabe energije v stavbah toplotno prehodnost, skupaj za okvir in steklo, U 1,6 W/m2K za kovinske okvirje, oz U 1,3 W/m2K za lesene in okvirje iz umetnih mas. Mi ponujamo vam okna s 24 % višjim izkoristkom.

U vrednost pove, koliko toplotne energije uhaja skozi gradbeni element velikosti 1m2, če temperaturna razlika znaša 1°. Toplotna prehodnost mora biti čim manjša, saj se tako občutno znižajo stroški kurjave.

Čim manjša toplotna prehodnost okvirja pa ni pomembna samo zaradi toplotnih izgub (tvorijo približno četrtino okna), temveč tudi zaradi zmanjšanja nevarnosti, da bi na njih prišlo ob hladnem vremenu do nezaželene kondenzacije vlage iz zraka.

Pri oknu je tri četrtine toplotnih izgub skozi steklo, zato je tako pomembna prava izbira le tega. Sodobna okna imajo običajno dvojno ali trojno zasteklitev, kjer je toplotna prehodnost stekla med 0,5 do 0,8 W/m2K . Izolacijska stekla imajo med steklene prostore napolnjene z inertnimi plini (argon, kripton itd), na steklu pa nizko emisijski nanos.

 


Poleg oken in vrat izdelujemo tudi strukturne, polstrukturne in stebričaste izvedbe steklenih fasad.

 

 

 
Portal 2000 d.o.o.
Novi trg 32a
1241 Kamnik

gsm: 040 / 166 660
fax: 01 / 8317 566
tel: 01 / 8392 612
info@portal2000.si
 
Izdelava
Spletni studio InFrame
Copyright 2009 © Portal 2000, Vse pravice pridržane.
slo jezik eng jezik